Uluslararası finansal raporlama standartlarına göre hazırlanan ara dönem finansal tabloların bağımsız denetimi ve bir uygulama - Esmer, Melih (My University, 2013)
Uluslararası düzeyde muhasebe alanında ortak bir dil oluşturma çabasının ürünü olarak kurulan UMSK, finansal tablolardaki bilgilerin istenen kalite düzeyine ulaşabilmesi adına finansal tablolar seti yayınlamıştır. UFRS’nin gelmesiyle beraber uluslararası yatırımcılar şirket tablolarını daha iyi anlayıp karşılaştırabilme imkânı bulabileceklerdir. İşletmeler dönem sonunda yıllık finansal tablolarını bu standartlar dahilinde hazırlamakla yükümlü tutulmuşlardır. Ara dönem finansal tablolarla en son yıllık finansal tablolarda yer alan mali bilgilerde güncelleme yapılması amaçlanır. Hazırlanan ara dönem finansal tablolarını inceleyen bağımsız denetçi, yıllık finansal tabloların bağımsız denetimini de gerçekleştirdiğinden, işletme, faaliyet koşulları, çevresiyle olan ilişkileri ve iç kontrol sistemi hakkında bilgi sahibidir. Bu bilgiler, inceleme sırasında güncellenerek, gerek bilgi toplama gerekse analitik inceleme tekniğinin uygulanmasında kullanılır.

Companies are obliged to prepare annual financial statements within these standards at the end of the period. The interim financial statements are meant to update the finacial informations of the period-end financial statements. The independent auditor, who examines the interim financial statements, has through the independent audit of the annual financial statements an understanding of the companies business, the entitys operating conditions, its interaction with its environment and the internal control system. These information are used, while updated during the examination, to gather information and at the implementation of analytical techniques.
Keywords: Finansal Tablolar; Muhasebe