Bireysel emeklilik sistemi ve sermaye piyasalarında beklenen etkiler - Gürbüz, Osman; Ekinci, Selma (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2003)
Bireysel emeklilik sistemi aslında bir fon yönetimi sistemidir. Fon yönetimi ise, istikrarlı, gelişmiş bir sermaye piyasasına ihtiyaç göstermektedir.