Serbest zaman değerlendirmede medya ve din - Cavlı, Zübeyde (My University, 2017)
Geçmişten günümüze çalışmaya bağlı olarak değişen serbest zaman kavramı modern zamanlara geldiğimizde, artık tamamen çalışmadan ayrı bir yere sahiptir. Adeta ayrı bir sektör haline gelmiş olan serbest zaman değerlendirilmesinde ekonomik durum belirleyici bir unsur olmuştur. Yeterli ekonomiye sahip olanlar serbest zamanlarını ev dışı faaliyetleri ile geçirebilmektedir. Ekonomik yeterliliğe sahip olmayanlar, ya da yoğun iş temposuna sahip olanlar için dinlenme ve serbest zaman geçirme yeri evdir ve serbest zaman değerlendirme aracı, büyük oranda televizyondur. Teknolojik gelişmelere bağlı olarak kitle iletişim araçlarının yaygınlaşması ve kolay ulaşılabilir hale gelmesi serbest zaman değerlendirmelerinde medyayı ön plana çıkarmıştır.

The concept of free time, which changes from the past to present linked with the work, has a completely separate place when we come to modern times. The economic situation has become a decisive factor in spending free time almost being separate sector. Those with sufficient economies could spend their free time with out-of-home activities. For those who do not have economic competence, or those who have a heavy workload, fills their free time in home and substantially spend their time on watching tv. Due to technological developments, mass media tools have become popular and become easily accessible developments so media is the foreground in spending free time.
Keywords: Boş zaman; Din; free time; Kitle İletişim Leisure time; Mass media; media; Medya; Religion; Serbest Zaman; Sosyal yönler; Sosyoloji