Söylemlerin Dilinden Suriye Sorunu - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Arap Baharı adı verilen toplumsal olayların bir parçası olarak başlayan Suriye sorunu, bir iç savaş biçimiyle devam etmektedir. Bu savaşın bir sonucu olarak Türkiye, tarihindeki en büyük mülteci akınıyla karşı karşıya kalmıştır. Suriyeli mültecilerle birlikte değişen sosyal, siyasi ve ekonomik koşullar Türkiye'nin politik arenasında farklı söylemlerin gelişmesine de zemin hazırlamıştır. Bu çalışmada parlamentoda grubu bulunan siyasi partilerin 2011-2015 yılları arasında Suriye sorunu genelinde özel olarak mültecilere yönelik geliştirdikleri söylemler, partilerin Suriye sorununa yönelik politikaları bağlamında incelenmiştir. Böylece Suriye sorununa ve mültecilere yönelik bakış açılarının net bir biçimde tespit edilerek sorunun daha kolay anlaşılmasına ve muhakeme edilmesine katkıda bulunulması amaçlanmaktadır

Syrian conflict as a part of social movements called as Arab Spring has been turned into a civil war. As a result of this Turkey has come to face with the biggest refugee crisis of its entire history. Thus political parties have used different discourses on Syrian conflict and refugee crisis according to new social, economical and political conditions. In this paper political discourses used by Turkish political leaders between 2011-2015 are examined in the context of their politics for Syrian conflict and refugees. The main goal of this work is to contribute to a better contemplation on the Syrian conflict and refugee crisis by ascertaining political parties’ approaches
Syrian Issue in the Discourses of Political Leaders
Keywords: Tarih; Siyasi Bilimler