Bilimsel analiz yöntemi ve eğitim - Çetin, Münevver (Eğitim Bilimleri Dergisi, 2003)
Bu araştırma, Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’ndeki öğretim elemanlarının derslerde analitik düşünceyi ne kadar uyguladıklarını belirlemeyi amaçlamaktadır. Araştırmada ilişkisel tarama modeli kullanılmıştır. Bilgi toplama aracı olarak araştırmacılar tarafından geliştirilen anket kullanılmıştır. Araştırmaya teknik eğitim fakültesinde okuyan ve tesadüfi örnekleme yöntemiyle seçilen 255 öğrenci katılmıştır. Araştırma sonucunda öğretim elemanlarının derslerde analitik yöntemi çok fazla kullanmadıkları belirlenmiştir. Konuyla ilgili önerilerde bulunmuştur.
Keywords: Analitik düşünce, bilimsel analiz yöntemi