Serigrafi tampon baskı makinasının bilgisayar destekli tasarımı ve imalatı - Kanber, Bülent (My University, 2005)
Tampon baskı teknikleri son zamanlarda diğer baskı tekniklerinden bağımsız olarak çok hızla gelişti. Bir çok endüstriyel uygulamaları olan baskı tekniklerini bugün hayatımız dışında düşünemeyiz. Otomotiv, elektronik, ev aletleri, oyuncak ve reklam sektörü gibi birçok uygulama alanları mevcuttur. Birçok baskı makinası üreticisi çok küçük kompakt makinaları birlikte kullanılacak şekilde tasarımını ve imalatını yapmaktadır. Bu çalışmada dört istasyonlu bir tampon baskı makinası tasarımı ve imalatı gerçekleştirilmiştir. Bu makinada pnömatik, elektromekanik, servo sistemleri ve lineer konveyor kullanılmıştır. Baskı uygulamaları yapılarak sistem test edilmiştir.
Keywords: Baskı işleri ve baskılar; Güzel ve dekoratif sanatlar; Resim_Serigrafi Baskı; Serigrafi