İnternet ortamında ve sosyal ağlarda işlenen cinsel suçlar - ÇAKIR, KERİM (My University, 2022)
İnternetin ve sosyal ağların hayatımıza girmesiyle birlikte cinsel suçların ve cinsel şiddetin ortaya çıkış biçimleri değişmiştir. Özellikle cinsel görüntülerin rıza dışı alınması ve yayımlanmasıyla birlikte gündeme gelen intikam pornosu, çocuk pornografisi, çocukların cinsel istismarı ve cinsel şantaj şeklindeki suçlar, internet ortamında sıklıkla işlenmeye başlanmıştır. Çalışmada, öncelikle internetin ve sosyal ağların cinsel suçların işlenmesindeki rolü incelenecek daha sonra rıza dışı elde edilen cinsel içerikli görüntülerin ifşa edilmesi (pornografi/intikam pornosu), çocuk pornografisi ve müstehcenlik suçlarının internet ortamında ve sosyal ağlarda işlenmesiyle ilgili bilgi verilecektir. Ayrıca rızaya dayalı olarak alınan cinsel içerikli görüntülerin cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar içerisinde değerlendirilip değerlendirilemeyeceği de tartışılacaktır.

With the introduction of the internet and social networks into our lives, the emergence of sexual crimes and sexual violence has changed. Especially non-consensual creation of sexual images and crimes of revenge porn, child pornography, sexual abuse of children and sexual blackmail, which are the crimes that raised in this context, have started to be committed frequently on the internet. In the study, first, the role of internet and social media in committing sexual crimes will be examined and then, information regarding the committing of the crimes on the internet and social media such as the revealing the sexual images which were acquired in a non-consensual way, child pornography and crime of obscenity will be given. In addition, the study will discuss if consensual sexual images can be considered as crimes against sexual immunity.
Sex crimes committed on the internet environment and social media
Keywords: Sexual Harassment; Image Based Sexual Abuse; Revenge Porn; Child Pornography; Obscenity; Cinsel Taciz; Görüntüye Dayalı Cinsel İstismar; İntikam Pornosu; Çocuk Pornografisi; Müstehcenlik.