Mikrodalga ışımalı insan gözünün ağırlıklı genişletilmiş b-spline eğri modeli - Kunter, Fulya Çallıalp (Marmara Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi, 2012)
Bu makalede, insan gözünün mikrodalga ışınlaması sırasında kornea yüzeyindeki sıcaklık artışını hesaplamak için yeni geliştirilmiş olan ağırlıklı genişletilmiş b-spline eğrisi sonlu elemanlar yöntemi bilgisayar modellemesi kullanılmıştır. Mikrodalga ışınımlı gözün ısı iletim modeli geliştirilmiştir. Gözden ısı aktarımın mekanizması ve gözün ısıl parametrelerinin seçimi de ayrıca tartışılmıştır. Bu parametrelerin, ısı iletiminin ağırlıklı genişletilmiş b-spline çözümüne gerçekleştirimi oluşturulmuştur. Bunlara ek olarak, sıcaklık artış hesaplamaları, literatürde farklı yöntemlerle mikrodalgaya maruz kalan gözdeki ısı dağılımlarını inceleyen çalışmalarla karşılaştırılmıştır.
Keywords: Biyo-Isı Denklemleri; Sonlu Elemanlar Yöntemi; B-Spline Eğrisi; Mikrodalga Işınlaması