Akıllı Bir Çoklu Model Arttırılmış Gerçeklik Uygulaması_x000D_ Ameliyat Öncesi Prosedür Becerilerinin Öğretilmesi - TAÇGIN, ERTUĞRUL; TAÇGIN, ZEYNEP (My University, 2020)
Ameliyat öncesi hazırlıkta cerrahi aletlerin mayo masasına dizilimi için temel kurallar bulunsa da belirli birstandart bulunmamaktadır. Hemşirelik öğrencileri yüksek riskli durumlar ve öğrenmeleri sırasında yetersiz geribildirimalma gibi sınırlılıklar sebebiyle gereken tecrübeyi kazanmak için yeterli olanaklara sahip değildir. Bu çalışma söz konusubu sorunun çözümü için geliştirilen akili bir çoklu model artırılmış gerçeklik uygulamasını tanıtmaktadır. Sistem uzmancerrahi hemşirelerin dizilimlerini kullanarak oluşturulan 10 doğru ve 10 hatalı dizilimle eğitilmiştir. Bu uygulamayıkullanan öğrenciler ameliyat öncesi hazinlik aşamalarını gerçekleştirdikten sonra kendi dizilimlerinin uygunluğuna ilişkinbireysel geribildirim alabilmektedir. Fiziksel ek hareketleri ile etkileşimin sağlandığı bu uygulama, Meta2 artırılmışgerçeklik gözlüğü kullanılarak geliştirilmiştir. Bu çalışma, geliştirilen çoklu model artırılmış gerçeklik uygulamasının arayüzü, özellikleri ve akıllı sistem yapısını açıklamaktadır.

Despite the current essential rules to set up the surgical instruments on the mayo table, there is no standard_x000D_ implementation for this stage of the preoperative preparation. The nursing students do not have enough opportunity to_x000D_ gain experience because of the high-risk conditions and they faced a lack of feedback during their learning. This study_x000D_ introduces a smart multimodal augmented reality application which developed to solve these issues. 10-correct and 10-_x000D_ incorrect instrument arrangement of the expert nurses were used to train this system. During using this application, the_x000D_ learners become able to perform pre-operative operating room preparation procedures; then they can receive individual_x000D_ feedback about the suitability of their arrangements. Meta2 AR goggles used to provide gesture interaction. This study_x000D_ represents the interface, features and smart system structure of a multimodal AR.
A Smart Multimodal Augmented Reality Application Skill Training For Preoperative Procedures