Sosyal Medya Risklerinin Yönetilmesinde İç Denetimin Rolü - TARHAN MENGİ, BANU (My University, 2019)
Sosyal medya, teknolojik gelişmelerle birlikte giderek gelişen dijital dünyaya ayak uydurmayaçalışan ve yenilikleri yakından takip etmek isteyen kurumlar için çok önemlidir. Hızı ve geniş etkialanı sayesinde kurumlara sayısız katma değer sağlayan sosyal medya, kurumların önemli bir parçasıkonumundadır. Her geçen gün yeni bir işlevi keşfedilen sosyal medyanın kurumlar için önemi giderekartmaktadır. Ancak sosyal medya yapısal özelliklerinden dolayı önemli riskler barındırmaktadır.Sosyal medya riskleri doğru bir şekilde yönetilmediği takdirde kurumlar açısından ciddi bir tehlike arzetmektedir. Kurumlar için önemli bir tehdit unsuru olan sosyal medya risklerinin yönetilmesihususunda, iç denetimin önemli sorumlulukları bulunmaktadır. Bu çalışmada sosyal medya konusundaiç denetimin üstlendiği sorumluluklar anlatılmaktadır.

Social media is very important for organizations that are trying to keep pace with the_x000D_ digital world that is developing together with technological developments and wants to follow_x000D_ trends closely. Social media is an important part of the organizations, providing countless_x000D_ added value to corporations through its speed and wide range of influence. The social media,_x000D_ of which a new function is being dicovered each passing day, is becoming increasingly_x000D_ important for businesses. However, there are significant risks due to the structural_x000D_ characteristics of social media. Social media is a serious threat to the organization if it is not_x000D_ managed properly. Internal audit has important responsibilities in managing social media_x000D_ risks that are a significant threat to corporations. The responsibilites that internal audit has_x000D_ undertaken about social media is explained in this study.
The Role of Internal Audit in Managing Social Media Risks