Sermaye piyasası kanununa göre konsolide finansal tabloların bağımsız denetimi - Ergüden, Arif Engin (My University, 2000)
Ö Z E T Bu tezin amacı, Sermaye Piyasası Kanununa göre hazırlanan konsolide finansal tabloların bağımsız denetimi hakkında bilgi vermeye çalışmasıdır. Günümüz ekonomik koşulları altında işletmelerin, değişik sınai ve ticari faaliyet alanlarına girmesi, işletmelerin ana bir şirket veya holding çatısı altında toplanmasına neden olmaktadır. Üçüncü kişilere karşı, topluluğu oluşturan her bir şirketin finansal tablosu yerine tek bir konsolide finansal tabloların sunulması son 15 -20 yılda daha pratik bir hal almıştır. Çalışmada genel olarak konsolidasyonla ilgili kavramlar geniş anlamda işlenmeye çalışılmış, konsolide finansal tabloların hazırlanması esasları üzerinde durulmuştur. Finansal tabloların konsolidasyonu ile ilgili Türkiye'deki yasal uygulamalarda özellikle Sermaye Piyasası Kanunu ile ilgili düzenlemelere yer verilmiş yine çalışmanın ayrı bir bölümünde ise finansal tabloların konsolidasyonu ile ilgili Uluslararası düzenlemeler açıklanmıştır. Çalışmanın son iki bölümünde ise Sermaye Piyasası Kanununa göre hazırlanan konsolide finansal tabloların bağımsız denetimi ve bir konsolidasyon uygulamasına yer verilmiştir.

The aim of this thesis work is to give informations about the external audit of consolidated financial statements which are prepared according to the Capital Market Law. Under the recent economical circumstances, companies enter in to different commercial & industrial activities which result by the fution of companies under a main company or an holding. Presantation of financial statements of all group companies under an unique cnsolidated financial statements has become more practical in the last 10 - 15 years. This thesis work involves general concepts about consolidation , the principles concerning the preparation of consolidated financial statements. This thesis work also emphasizes the legal applications in the financial statements in Turkey, especially the ones concerning the Capital Market Law. One Part ot this thesis takes into account to the international regulations about the consolidation of financial statements. The last two parts of this thesis work concern the external audit of consolidated financial statements prepared acoording to the Capital Market Law and consolidation application.
Keywords: İşletmeler_Mali tablolar