Sosyal bilgiler ve sınıf öğretmeni adaylarının coğrafya derslerine yönelik tutumlarındaki farklılıklar - Kayalı, Hülya (Marmara Coğrafya Dergisi, 2009)
Bu çalışmanın amacı, Eğitim Fakülteleri Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği Anabilim dallarında öğrenim gören öğretmen adaylarının Coğrafya dersine yönelik tutumlarının neler olduğunu ölçmek, anabilim dalları arasında tutum farklılıkları olup olmadığını belirlemektir. Bu amaç ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği Anabilim dallarında öğrenim gören 173 öğretmen adayına tutum testi uygulanmıştır. Bu araştırmanın sonucunda öğretmen adaylarının genelde Coğrafya dersine yönelik olumlu tutum içinde oldukları belirlenmiştir.
Keywords: Coğrafya dersi, tutum, öğretmen adayı, Eğitim Fakültesi