Benedict'in The Rule isimli eseri çerçevesinde ruhbânlık ve tekke hayatına bir bakış - (:unkn) unknown (My University, 2011)
Oryantalist kaynaklarda ruhbânlığın İslam tasavvufunun ortaya çıkmasında etkin bir rol oynadığına dair pek çok iddia vardır. Bu iddialar daha çok iki ha reketin kurumları arasındaki benzerliklere bakılarak ortaya atılmış, her iki dini hareketin metinleri ise ciddi bir karşılaştırılmaya tabi tutulmamıştır. Bu makale Batı ruhbânlığının ilk tarikatlarından birinin kurucusu olan Aziz Benedict’in (d.480-ö.547) manastır hayatını organize eden The Rule (Kural) adlı eserini tah lil ederek, özellikle Sühreverdî’nin (d.1145-ö.1234) Avârif’i ile karşılaştırmalara gidecek, benzerlik ve farklılıkları metinlere dayalı olarak ortaya koymaya çalışa caktır. Zira bu eserlerden birincisi manastırlarda, ikincisi de tekkelerdeki mistik hayatı organize etme hedefi ile kaleme alınmıştır.

There have always been claims in orientalist sources that Sufism was influenced by Christian monasticism. This claim was based upon the similarities of these two movements on the institutional level. However, there are not many rese arches on the texts of these two movements. This article intends to compare St. Benedict’s The Rule with Suhrawardi’s Awarif, since both these works were written to organize the spiritual life, the latter in the sufi lodges and the former in the monasteries. It will endeavor to compare them and show both the diffe rences as well as similarities of sufism with monastic life.
Revisiting the prieshood and monastic life from the scope of Benedict's work titled The Rule
Keywords: Din Bilimi