İşletmelerin dönen varlıkların satışlar üzerindeki etkileri: en iyi regresyon denkleminin seçimi ve sektörel karşılaştırma - Çakır Zeytinoğlu, Filiz (İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi, 2007)
Çok değişkenli regresyon analizinde, değişken ve model seçimi yöntem ve süreçleri, en iyi regresyon denklemi ve uygun modeli belirlemek açısından önem arz eder. Çeşitli kriterlere göre seçilen değişkenler ile elde edilen uygun modelin ortaya konmasını sağlayan bu yöntemler, genel olarak iki ana grupta toplanmaktadır. Bunlar, en iyi regresyon denkleminin seçimi ve stepwise regresyon yöntemleridir. Bu çalışmada, İMKB’de işlem gören işletmelerin bilançolarının aktifinde yer alan dönen varlıklarının satışları üzerindeki etkileri incelenmiş, en uygun regresyon denklemini belirlemek için ise, farklı model süreçleri ele alınmıştır.
Keywords: Model Seçimi, En İyi Regresyon Denklemi, Stepwise regresyon.