Kütüphanelerde performans ölçümü: IFLA performans ölçütlerinin değerlendirilmesi - (:unkn) unknown (My University, 2010)
Bu çalışmada, IFLA tarafından 1996 yılında ilk baskısı yapılan “Akademik Kütüphanelerde Performans Ölçümü” adlı kitabın, 2007 yılında gözden geçirilerek ikinci baskısının “Kütüphanelerde Performans Ölçümü” adı altında yapılmasının nedenleri ve bu iki baskının karşılaştırmalı bir değerlendirmesi yapılmıştır. Aradan geçen 11 yıllık süre içerisinde meydana gelen değişimlerin, kütüphanelerin performansını değerlendirmek için kullanılan ölçütlerde nasıl değişiklik yarattığı görülecek ve bu kitaplar çerçevesinde, yaşanan değişimlerin kütüphanelere olan etkisi tartışılacaktır.

This study consists of a comparative analysis of the reasons that led to the production of two diff erent editions of the book “Performance Measurement in Libraries” (2007), which had previously been published as “Performance Measurement in Academic Libraries” in 1996. This study will discuss the innovations and changes that took place during the eleven years between two editions and their impacts on the performance evaluation of libraries.
Performance measurement in libraries: Evaluation of IFLA performance measurement criteria
Keywords: Bilgi, Belge Yönetimi