İleri fizik öğrencileri ve olimpiyat çalışmalarına katılanlar için hızlandırıcılar fiziğini bir model haline getirmek - Tıkman, Yavuz (My University, 2006)
İLERİ FİZİK ÖĞRENCİLERİ VE OLİMPİYAT ÇALIŞMALARINA KATILANLAR İÇİN HIZLANDIRICILAR FİZİĞİNİ BİR MODEL HALİNE GETİRMEK Hızlandırıcılar bize maddenin en temel yapı taşlarına anlama imkanı sağlıyor. Günümüzde tüm gelişmiş ülkelerde pek çok konuda yararlanılan hızlandırıcıların kullanım sahaları hakkında bilgi verdik ayrıca önemli birkaç hızlandırıcı türlerini inceledik. Hızlandırıcılar içersinde özellikle siklotron ve betatron içersinde taneciklerin hareketini inceleyen çözümlü problemler hazırladık. Bu problemlerde yüklü taneciklerin elektromanyetik alandaki hareketinin inceledik. Ayrıca hızlandırıcılarda en büyük problemi oluşturan yüklü taneciklerin elektrostatik mercekler ve manyetik alanla ile odaklanması ile ilgili problemleri irdeledik

Consititute A Model Through The Physics Of Accelerators For Advanced Physics Students And The Students Who Participates To Olympiad Studies. Accelerator provides us oppurtunity of understanding very fundemental structure of matter. We studied types of accelerators and gave information about the accelerators, which is used now all developed countries. We prepared problems with solutions examined the movement of particles in accelerators like cyclotron and betatron. In the problems, we examined the movement of particles electro-magnetic fields. Besides this, we studied the focusing of particles which, the most difficult issue in electric and magnetic fields.
Keywords: Fizik; Hızlandırıcılar_Fizik