İş tatmininin rol belirsizliği ve rol çatışmasıyla ilişkisi: Bankacılık sektöründe bir alan araştırması - Taşdelen, Nihal (My University, 2000)
Dünyada yaşanan, sanayi toplumundan bilgi ve teknoloji toplumuna geçiş süreci, ekonomik sosyal ve kültürel yaşamın tüm boyutlarında , köklü değişikliklere neden olmuştur. Bu değişimler; organizasyon yapılarında ve çalışanların niteliklerinde ve beklentilerinde etkisini göstermiştir. Yeni teknoloji, nitelikli elemanları gerekli kılmış, örgütlerde nitelikli eleman ihtiyacı eğitim ihtiyacını artırmıştır. Tüm bunlar , çalışanların beklentilerinde ve iş tatmin düzeylerinde farklılaşmaya neden olmuştur. Bu tezde; günümüzde gittikçe büyüyen ve karmaşıklaşan organizasyonlarda daha fazla rol belirsizliği ve rol çatışması yaşanıla bilineceğinden yola çıkılarak iş tatminin rol belirsizliği ve rol çatışmasıyla ilişkisi vurgulanmaya çalışılmaktadır.

The process of transition from the industrial society to a techology and information society has resulted in major changes in the social, economic and cultural aspeets of the life. These changes have manifested themselves in the structural organizations and the expectations of employee . New technology requires skilled employees. The need for skill raises the issiues concerning education and training. All these creates differences in the expections of employees. This have altered the level of satisfations of employees. İn particular structural and techical changes taken place in the bankin sector have increased the rol indefinity and confilicts. In this concext, this thesis seeks to shed light on the relations of rol indefinity and cofilict with employee satisfaction in organizations
Keywords: Bankalar ve Bankacılık; İş Tatmini; Rol Çatışması