Hapis Cezasının Koşullu Salıverilme Uygulanarak İnfazı - (:unkn) unknown (My University, 2020)
Toplum düzenini sağlamak için suç teşkil eden davranışlar cezalandırılır. İşlenen suç karşılığında genel veözel önleme amacı taşıyan hapis cezaları günümüz infaz hukuku sisteminde önemli bir role sahiptir. Ancakhürriyeti bağlayıcı nitelikteki hapis cezasının infaz kurumunda çektirilmesi, mahkumun yeniden toplumakazandırılmasını zorlaştırmakta, insanın tekamülü ve kişiliği üzerinde olumsuz izler bırakmaktadır.Cezasının belirli bir kısmını infaz kurumunda çeken hükümlü, topluma uyum sağlayacağı izleniminiveriyor ve ceza süresinden daha kısa sürede uslandığını davranışlarıyla ortaya koyuyorsa, cezasının gerikalan kısmı için koşullu salıverilme hükümlerinden faydalanır.Çalışmamızın konusunu, koşullu salıverilmenin amacı, hukuki niteliği, uygulanma şartları ve denetimliserbestlik uygulaması ile cezanın infazı oluşturmaktadır.

Behaviors that constitute a crime are punished to ensure social order. Prison sentences for general and_x000D_ specific prevention purposes in return for the crime committed have an important role in today’s execution_x000D_ law system. However, serving the prison sentence, which is binding on freedom, in the institution of_x000D_ execution makes it difficult for the prisoner to be reintegrated into society and leaves negative marks of_x000D_ human evolution and personality._x000D_ If the convict, who has served a certain part of his sentence in the execution institution, gives the impression_x000D_ that he will adapt to the society and demonstrates through his actions that he is settled in a shorter time_x000D_ than the sentence period, he will benefit from the provisions of conditional release for the remainder of his_x000D_ sentence._x000D_ In this context, the subject of our study is the purpose of the parole, its legal nature, the conditions of_x000D_ implementation and the practice of probation with execution of the penalty.
Execution of the Penalty by Applying Parole