Kendinden Merkezlemeli Robotik Tutucu Mekanizması - TOPTAŞ, ERSİN (My University, 2024)
Endüstrideki çoklu ürün alma ve yerleştirme problemleri, ürünlerin konumlarının değişkenliği nedeniyle karmaşık hale gelmektedir. Bu sorunu çözmek için, ürün alma ve yerleştirme işlemlerinde kullanılan robot tutucularının adaptif olması gerekmektedir. Bu çalışmada, kendinden adapte olabilen bir robot tutucusunun tasarımı ve performansı incelenmiştir. Tasarlanan tutucu, ürünlerin konum değişikliklerini tolere edebilmektedir. Bilgisayar destekli mühendislik simülasyonlarıyla tasarım süreci detaylı bir şekilde ele alınmış sonrasında gerçek deney ortamında deneyleri tamamlanmıştır. Yapılan testler, tutucunun beklenen standartlara uygun olarak çalıştığını ve ürünlerin istenilen konumlardan doğru şekilde aldığı gözlemlenmiştir. Kendinden adaptif robot tutucusu tasarımının endüstrideki çoklu ürün alma ve yerleştirme problemlerine etkili bir çözüm sağlamaktadır. Bu tasarım, üretim süreçlerinin verimliliğini artırmak ve ürün kalitesini sağlamak için önemli bir adım olarak değerlendirilmektedir.
Keywords: Ürün Al Ve Yerleştir; Robotik Tutucu; Kartezyen Robot; Peg In Hole