Kuran kursu öğreticileri ile cami görevlilerinin okul öncesi ve ilköğretim 1. kademe öğrencilerine ders verme durumlarına ilişkin öz algıları (İstanbul örneği) - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Bu araştırma Kuran kursu öğreticileri ve cami görevlilerinin okul öncesi ve ilköğretim 1. kademe öğrencilerine ders verme durumlarına ilişkin öz algılarını ortaya koymayı amaçlayan bir alan araştırmasıdır. Araştırmaya 2012 yılında İstanbul ilinde görev yapan 112 Kuran kursu öğreticisi ve 127 cami görevlisi olmak üzere toplam 239 kişi katılmıştır. Araştırmada veri toplama aracı olarak anket kullanılmış ve bu anketin geliştirilmesinde daha önce yapılan bilimsel çalışmalardan ve alan uzmanlarından faydalanılmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen bulgular cinsiyet, görev unvanı, hizmet süresi ve mezuniyet durumu değişkenlerine göre çözümlenmiş ve değerlendirilmiştir.

This field research studied the self-perception of teachers and imams who teach the Qur an to children between the ages of 4 and 10. Participants in the research included 239 individuals--112 teachers of the Qur an and 127 mosque officials working in the city of Istanbul, Turkey, in 2012. The data for the study were collected with questionnaires created with the aid of prior academic research and religious educators. The study analyzed and evaluated its findings under the headings of: Sex (male or female); Position (course teacher or iman); Number of Years Taught; and Education (degree earned, Masters, PhD, etc.).
The self-perceptıon of teachers and imams who teach the qur an to children between the ages of 4 and 10