Örgütsel inovasyonun işletme performansına etkisi : İstanbul ili üretim ve ihracat yapan işletmeler üzerine bir araştırma - Ezer, İlhami (My University, 2024)
Günümüzde teknolojinin hızlı dönüşümü ve artan rekabet ortamında, firmaların mevcut müşterilerini korumak ve potansiyel müşterilerin dikkatini çekmek adına üretim, satış ve diğer konularda farklı stratejiler geliştirmeleri kaçınılmaz hale gelmiştir. Günümüz dünyasında üretim ve üretim kapasitesi, stratejik pazarlama yönetimi ve sürdürülebilir iş başarısı, belirli bir iş planı çerçevesinde gerçekleştirilecek planları içermektedir. İnovasyon kavramı da örgütleri büyük ölçüde etkileyen süreçlerden oluşmaktadır. Üretim ve ihracat yapan işletmelerin bu süreçlerine odaklanılmıştır. Bu kapsamda üretim ve ihracat işletme çalışanları araştırma örneklemini oluşturmaktadır. Bu araştırmada tüm bu bahsedilen ürün, süreç ve idari inovasyon aşamalarının işletme performansına olan etkileri incelenecektir.

Today, in the rapid transformation of technology and increasing competition, it has become inevitable for companies to develop different strategies in production, sales and other issues in order to protect their existing customers and attract the attention of potential customers. In today's world, production and production capacity, strategic marketing management and sustainable business success include plans to be realized under a specific business plan. The concept of innovation consists of processes that greatly affect organizations. It focuses on these processes of manufacturing and exporting businesses. In this context, production and export business employees constitute the research sample. In this research, the effects of all these mentioned product, process and administrative innovation stages on business performance will be examined.
Keywords: Business administration; Business Performance; İnovasyon; İşletme Performansı Innovation; İşletme yönetimi; Organizational Innovation; Örgütsel İnovasyon; Performance; Performans