Tüketici karar verme stilleri ve tercih nedenlerinin alışveriş merkezi sadakatine etkisi - Özyer, Yağmur (My University, 2012)
TÜKETİCİ KARAR VERME STİLLERİ VE TERCİH NEDENLERİNİN ALIŞVERİŞ MERKEZİ SADAKATİNE ETKİSİ ÖZET Alışveriş merkezleri, tüketicilerin değişen yaşam pratiklerinin sergilendiği tüketim ve sosyal paylaşım alanları olarak tüketicilerin hayatında önemli rol oynamaktadır. Bununla beraber postmodern dönemin kamusal alanları olan alışveriş merkezi büyük bir hızla kentlerde yeni yatırımlara devam etmektedir. Artan rekabet ile beraber, tüketicilerin alışveriş merkezlerine sadakati her yeni alışveriş merkezinin faaliyete geçmesi ile zorlaşmaktadır. Alışveriş merkezlerinin hedef kitlesi olan tüketicilerini sınıflandırmasında karar verme stillerini göz önünde bulundurması, bu tüketicilerin sadık olmalarını sağlayacak etkenlerin de belirlenmesine yardımcı olacaktır. Bu doğrultuda çalışmada tüketici karar verme stillerinin ve bu stillere sahip tüketicilerin alışveriş merkezlerine sadık olma durumlarını etkileyen faktörlerin belirlenmesi amaçlanmıştır. Sonuç olarak tüketici karar verme stilleri ile sadakat ilişkisi incelenmiş olup, alışveriş merkezi tercih nedenleri değişkenleri oluşturularak bu ilişkiye etkisi değerlendirilmiştir. Karar Verme Stilleri, Alışveriş Merkezi Tercih Nedenleri, Alışveriş Merkezi Sadakati. THE EFFECT OF CONSUMER DECISION MAKING STYLES AND SHOPPING CENTER CHOICE ON SHOPPING CENTER LOYALTY

Shopping centers have important roles in the lives of consumers as the consumption and social sharing areas, in which that the variable life practices of consumers are displayed. At the same time, shopping centers, which are the public areas of postmodern periods, continue to make new investments in the cities quickly. Loyalty of the consumers to the shopping centers is getting harder with the increasing competition by the activation of new shopping centers. Considering the decision making styles for classifying the consumers of shopping centers’ target group, will be helpful to determine the factors that will assist for the consumers to be loyal. In this direction, decision making styles of the consumers and shopping center loyalty of the consumers, who have these styles, are aimed. As a result, relationship of decision making styles of the consumer and the loyalty, are examined and by forming the reasons to prefer shopping centers; its effect to this relationship, is evaluated. Consumer Decision Making Styles, Reason of Choosing Shopping Center, Shopping Center Loyalty
Keywords: Karar Verme; Müşteri Sadakati; Tüketici Davranışı