Geleneksel televizyon yayıncılığından yeni medyaya doğru ilerleme - Ağayeva, Nermin (My University, 2014)
Televizyon Yayıncılığı, Yeni Medya, IPTV, Sosyal Medya,Mobil Medya GELENEKSEL TELEVİZYON YAYINCILIĞINDAN YENİ MEDYAYA DOĞRU İLERLEME

Yeni iletişim teknolojilerinin gelişimi ile birlikte interaktif iletişim olgusu gündeme gelmiştir. Yeni iletişim teknolojilerinin gelişmesinin en önemli sebebi ise şüphesiz internettir. Bu sayede eş zamanlı enformasyon dağıtımı ve yeni iletişim ortamları geleneksel kitle iletişim araçlarının değişmesini sağlamıştır. Geleneksel kitle iletişim aracı olan televizyonun ve internetin bir araya gelmesi sonucu IPTV adı verilen etkileşimli yayın teknolojisi meydana gelmiştir. IPTV yayın teknolojisi sayesinde internete olan ilgi daha çok artmış ve her geçen gün daha çok tercih edilir bir duruma gelmiştir. Bu çalışmada geleneksel televizyon yayıncılığının tarihiden yayın teknolojilerine, internet teknolojilerinden yeni medyaya, IPTV kavramından Türkiye’de yayın kuruluşlarının yeni medya yönelik bakış açılarından bahsedilmiştir. Sonuç olarak Türkiye’deki geleneksel yayın kuruluşlarının zaman geçtikçe yerini günümüzün en popüler yayıncılık şekli olan yeni medyaya bırakacağını söyleyebilmek mümkündür. Television Broadcasting, New Media, IPTV, Social Media, Mobile Media PROGRESS TOWARDS NEW MEDIA FROM TRADITIONAL TELEVISION BROADCASTİNG ABSTRACT With the development of new communication technologies phenomenon of interactive communication have emerged. Undoubtedly the most important reason of development in new communication technologies is the Internet. Thereby, real-time information distribution and new media has helped change the traditional mass media. As a result of a combination in the traditional mass media of television and the internet, interactive broadcasting technology which called IPTV has occurred. Through IPTV broadcasting technology, interest in the Internet have increased and become more preferable every day. In this study, history of traditional television broadcasting, broadcasting technologies, internet technologies, new media, the concept of IPTV and perspectives of broadcasting organizations in Turkey about new media have discussed. As a result, It is possible to say that as time goes on traditional broadcasting organizations in Turkey will be replaced with today's most popular form of broadcasting technology, new media
Keywords: Dijital televizyon; Etkileşimli televizyon; İnternet yayıncılığı; Kitle iletişim araçları; Kitle iletişim araçları ve teknoloji; Teknolojik yenilikler; Televizyon yayıncılığı