Mobil teknolojiler ve sigorta sektöründe uygulama alanları - Büyükuğurlu, Özge (My University, 2015)
Mobil Teknolojiler ve Sigorta Sektöründe Uygulama Alanları İnternet hayatımızın tamamını kapsayan, vazgeçemediğimiz bir kaynak haline geldi. Kullandığımız tüm cihazlardan her yerde internete ulaşabilir olmak istiyoruz. İnternet erişim talebi ise mobil teknolojileri ön plana çıkartmaktadır. Mobil cihazlarda kullanılan hemen hemen tüm yazılımlar internet üzerinden çalışmaya başlamıştır. Bu çalışmada teknolojik gelişmeler, bu gelişmelerin kişiler ve toplumlar üzerindeki etkilerinden yola çıkarak mobil teknolojiler ve mobil teknolojilerin geleceği konusuna değinilmiştir. Çalışma özellikle sigorta sektörüne yönelik sentezlenerek mobil teknolojilerin uygulama alanları ayrıntılı olarak incelenmiştir. Mobil çağ olarak tanımlayabileceğimiz yeni dönem, her yeni çıkan ürün ve hizmetin önüne bir m- gelmesiyle yeniden şekillenmektedir. Mobilizasyon iş dünyasına yeni gelişmeler konuda birçok fırsat sunmaktadır. Hızla değişen günümüz dünyasında kalıcı olmak isteyen her şirketin stratejik olarak mobil dünyanın içinde yer almasının önemi, kullanımı en yaygın teknoloji olması sebebiyle çok açıktır. Geniş bir hizmet yelpazesi bulunan sigorta sektörü için de mobil teknolojiler inanılmaz fırsatlar sunmaktadır. Özellikle riskin ölçülmesi ve değerlendirilmesi konusunda kişiye özel anlık birçok veri ve analize ulaşma olanağı sektörün devamlılığı için önemli bir itici güç olamakla kalmayıp aynı zamanda büyüme ve karlılık üzerinde ciddi etkileri olacağı söylenebilir. gorta sektörü, Mobil teknoloji, Teknoloji, İnternet, Mobilizasyon, Büyüme ve karlılık

Mobile Technology and Applications in Insurance Sector Internet has become a huge and undeniable part of our lives. We would like to be online on our devices wherever we get to use them. The request for internet access brings mobile technologies to forefront. Almost all applications on mobile devices requires an internet connection for a full functionality. This study touches may point on mobile technologies, their improvements and the effects of these improvements on people and communities. The study especially focuses and synthesizes mobile technology on insurance sector applications. The new period called as Mobile Era is the reshaping of new product and services to comply with new technologies and relabeling them with an “m-” a prefix. Mobility is serving new developments and opportunities in business world. It is crucial to have a solid mobile strategy and mobile presence for a company who plans to persist in the changing world of Mobile Era. Mobile technology also offers tremendous opportunities for the insurance industry in which a wide range of services are included. Especially possibility to instantly being able to reach the personalized data and analysis for a risk analysis is very important, which also pushes forward the sectorial continuity and improvements as well as affects growth and profitability. Insurance sector, Mobile technology, Technology, Internet, Mobility, Groth and profitability.
Keywords: Sigorta; Teknoloji