Kurum içi iletişimde yeni normal - Engin, Derya (My University, 2007)
KURUM İÇİ İLETİŞİMDE YENİ NORMAL / DERYA ENGİN ÖZET Son yıllarda her yerde karşımıza çıkan küreselleşme kavramı, bilinçli ya da bilinçsiz olarak uymak durumunda olduğumuz yeni kuralları da beraberinde getiriyor. Yaşadığımız, gördüğümüz, bildiğimiz hiçbir şey eskisi gibi kalmıyor. Her şey değişiyor ve insanlara kalan da bu hıza ayak uydurmak oluyor. Tezin birinci bölümünde “yeni normal” diye adlandırılan, ilk duyduğu anda kimsenin ne olduğunu anlamadığı, ama aslında herkesin farkına bile varmadan yaşamakta olduğu dönemden ve bunun küreselleşen dünyanın kaçınılmaz bir getirisi olduğundan bahsediliyor. Değişimin farkında olmanın, bireyin yükselişinin önemi vurgulanıyor. İkinci bölümde, aynılaşma, her şeyin birbirine benzemesi ve böyle dünyada rekabetin de yeni kurallara sahip olması konuları irdeleniyor. Her şeyin birbirine benzediği bir dünyada fark edilmek için farklı olmanın gerekliliği, farklılaşmanın zor, ama başarı için yaşanması gereken bir süreç olduğu anlatılıyor. Tezin üçüncü bölümünde, başarılı şirketler inceleniyor. Yaşamını sonlandırmış şirketlerin hatalarının, değişime ayak uydurmakta direnmeleri, çevik bir yapıyı benimsemekten kaçınmaları olduğunun üzerinde durarak, yeni çağda çevik stratejilere sahip olunmadığı sürece yaşama şansının ne kadar az olduğu belirtiliyor. Tezin son bölümünde ise, yeni normalin halkla ilişkilerdeki ve kurum içi iletişimdeki yerinden, öneminden söz ediliyor. Her şeyin yerini jet hızıyla daha iyisi, daha yenisi alıyor. Küreselleşen dünyada bizi esir alan teknolojik gelişmeler insanların işlerini kolaylaştırırken, onlara zaman kazandırırken, bir yandan da onları en çok zorlayan koşul haline geliyor. Hız her şeyden önemli bir duruma geliyor. Şimdiye kadar iş dünyasında “Güçlü olan ayakta kalır,” deniyordu, ancak artık yeni güç sembolü büyüklük değil çeviklik oldu. Yani yeni çağın gerekliliklerine en hızlı tepkiler veren, çevik stratejilere ve çevik uygulamalara sahip olanlar yaşamlarını devam ettirebiliyor. THE NEW NORMAL IN CORPORATE COMMUNICATION / DERYA ENGİN

Globalization brings us new rules to obey consciusly or unconsciously. Nothing we experience, see or now remains as in the past. Everything changes and what we can do is to pace with. The first part of the thesis explains what “the new normal” is. This is a new ear that we all experinece, but not be aware. And this is one of the results of globalization. Being aware of this change makes the individual to be able to success. In the second part, resembling each other, and the new rules of the rivalry are examined. In such a world where everything is the same, being different is so important to be alive and this is a hard, but a must be experienced process. In the third part, the successful companies are examined. The faults of the unsuccessful companies are listed as resisting the change and insisting on being the same. In the new era it is impossible to be alive without being fast. In the last part, it is written hor the new normal is significant in public relations and corporate communication. Everything is replaced with the better one with an incredible speed. The technological changes make our lives easier, but they also make our lives harder to live. Speed has the highest importance in every aspect of life. Therefore, from now on, this is the rule of new era: Survival Of The Fastest”.
Keywords: İletişim