Pamukkale yöresi likenleri üzerinde taksonomik ve ekolojik bir çalışma - Yavuz, Mustafa (My University, 2004)
PAMUKKALE YÖRESİ LİKENLERİ ÜZERİNDE TAKSONOMİK VE EKOLOJİK BİR ÇALIŞMA Araştırma bölgesi olarak seçilen Pamukkale yöresinden, bölgenin florasını belirlemek ve tanıtmak amacıyla, 10 Ağustos 2002 ile 20 Mayıs 2004 tarihleri arasında, on iki farklı lokaliteden toplanan liken örneklerinin tayinleri yapılmıştır. Çalışmada 15 familyadan 26 cinse ait 61 tür (62 takson) tespit edilmiştir. Likenlerin cins tayin anahtarı, taksonların tayin anahtarları, deskripsiyonları, araştırma alanındaki yayılışları, toplandıkları substratın özellikleri, Türkiye'deki yayılışları, dünyadaki yayılış alanları ve habitatları ile birlikte verilmiştir. 52 tür, araştırma bölgesi için; 3 tür ise Türkiye Liken Florası için yeni kayıttır. Haziran 2004Mustafa YAVUZ

A TAXONOMICAL AND ECOLOGICAL STUDY ON LICHENS OF PAMUKKALE DISTRICT The lichen specimens collected from twelve localities in the research area between the dates August 10 2002 and May 20 2004. The specimens have been determined to represent the lichen flora of Pamukkale and its surroundings. 61 species (62 taxa) belong to 26 genera from 15 families were identified. Keys to genera and taxa, their descriptions, distributions in the research area, in Turkey and in the world with their habitats have been given. 52 species were newly recorded for the research area. Also 3 species and are new records for Turkish Lichen Flora. June 2004Mustafa YAVUZ
Keywords: Biyoloji; Likenler