Malign hipertermi öyküsü olan çocuk olguda genel anestezi yönetimi - (:unkn) unknown (My University, 2008)
Malign hipertermi, çizgili kasların volatil anestezikler ve depolarizan kas gevşetici ajanlarla karşılaştıklarında tetiklenen, yaşamsal tehlike arz eden, ender görülen bir genetik duyarlılık durumudur. Vücut sıcaklığında yükselme ile bulgu vermeye başlar ve acil tedavi edilmezse ölüme neden olur. Bu olgu sunumunda, malign hipertermi öyküsü olan ve ventriküloatriyal şant takılması nedeniyle genel anestezi uygulanacak olan 6 yaşındaki bir kız çocuğunda anestezi yönetimimiz anlatılmaktadır.

Malignant hyperthermia is an uncommon life-threatening genetic sensitivity of skeletal muscles to volatile anesthetics and depolarizing neuromuscular relaxants triggered by anesthesia and is followed by an increase in temperature that may be fatal without prompt treatment. Here, we present our anesthetic management of a 6-year-old girl with previous history of malignant hyperthermia experience for the ventriculoatrial shunting.
Anesthetic management of a child with previous history of malignant hyperthermia: Case report
Keywords: Anestezi