Sağlık turizminin, Avrupa Birliği entegrasyon sürecinde Türkiye ekonomisi üzerindeki olası etkilerinin incelenmesi - Özden, Şeyma (My University, 2017)
Çalışma beş bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; Sağlık Turizmi’nin tanımı, kavramların içerikleri ve dünyadaki uygulamaları incelenmiştir. İkinci bölümde; Avrupa Birliği’ndeki sağlık politikaları ve sağlık turizmi uygulamaları incelenmiştir. Üçüncü bölümde Türkiye’deki sağlık politikaları ve sağlık turizmi uygulamaları incelenmiştir. Dördüncü bölümde AB ile entegrasyon sürecinde sağlık turizminin Türkiye ekonomisi üzerindeki etkileri analiz edilmiş ve bir takım stratejiler sunulmuştur. Beşinci bölümde ise sonuç ve değerlendirmelere yer verilmiştir.

This study consists of five parts.In the first part definition of health tourism, content of the concept and applications in the world were examined. In the second part; health policy and applications of health tourism in European Union were investigated. In the third part health policy and applications of health tourism in Turkey were investigated.In the forth part the effects of health tourism on Turkey’s economy during integration process with the EU were analyzed and a number of strategies were presented. In the last part; place was given to the results and evaluation.
Keywords: Avrupa Birliği; Cross-Border Patient Mobility; Dış ekonomik ilişkiler; Health Economics; Sağlık ekonomisi; Sağlık Ekonomisi Health Tourism; Sağlık turizmi; Sınır Ötesi Hasta Hareketliliği; Türkiye