Kalite odaklı yönetimin kurumsal itibar yaratmadaki rolü, önemi ve reptrack itibar endeksi yardımıyla bir uygulama - Üçok, Dilek Işılay (My University, 2008)
İşletmelerin soyut bir değer olan itibarlarını etkili bir şekilde yönetmeleri gerekmektedir. İtibar, daha çok algılamalardan teşekkül ettiği için, sosyal paydaşların algılamaları kurumsal hedefler doğrultusunda yönetilmeli ve yönlendirilmelidir. İtibar yönetimi; kurum çalışanları ile müşteriler, yatırımcılar, hissedarlar v.b. gibi grupların işletmeye ilişkin düşünce, bilgi ve duygusal tepkilerinin kontrol edilmesi ve yönlendirilmesi faaliyetlerini kapsamaktadır. Bu çalışmanın amacı; bir yüksek eğitim-öğretim kurumunun işletme yüksek lisans programlarının kurumsal itibar yaratma sürecindeki konumunu, kurumun iç paydaşları(tezli/ tezsiz yüksek lisans öğrencileri ve akademik personeli)açısından tespit etmek ve bu paydaşlar nezdinde oluşan algılamalar arasında bir fark olup olmadığını belirlemektir. Araştırma sonuçlarının, işletme yüksek lisans programlarının itibarını etkileyebilecek unsurların belirlenmesi ve itibarın inşa edilmesinde eğitim-öğretimle ilgili etkili olabilecek kriterlerin ortaya konmasına katkı sağlayabileceği düşünülmektedir. Kurumsal İtibar, İtibar Yönetimi, Kurumsal Kimlik, Kurumsal İmaj, Stratejik İletişim

All of organizations must manage their reputations effectivelly. Reputation consists of perceptions because of this; social shareholders’ perceptions are managed and directed by managers towards organizational aims. Reputation management contains activities which is pertaining to personnels and customers, investors, shareholders’ perceptions, emotional reactions, knowledges and thoughts. The aim of this study is to determine the internal shareholders’perceptions regarding corporate reputation in educational organizations and to determine the differences between these internal shareholders’ perceptions. With this aim, the literatüre was researched and a poll was used by the researcher, in the end this difference was described. KEY WORDS:Corporate Reputation,Corporate Reputation Management,Corporate Image,Corporate Identity,Strategic Communication
Keywords: İtibar Yönetimi; Kalite Yönetimi; Kurumsal İmaj