Menopoz Semptomlarının Yönetiminde Yoganın Kanıt Temelli Kullanımı - (:unkn) unknown (My University, 2021)
Yoga, sağlıklı yaşam davranışlarının geliştirilmesi ve hastalıkların tedavisinde güvenli bir uygulama olarak bilinen, en önemligeleneksel ve tamamlayıcı tıp uygulamalarından biridir. Kadın yaşamında önemli bir yeri olan menopozal dönem, östrojendüzeyinin azalması sonucu, sıcak basmaları, uyku sorunları, psikolojik rahatsızlıklar, cinsel işlev bozukluğu, kilo alımı ve bilişselişleyişin azalması gibi semptomların görüldüğü ve üreme yeteneğinin kaybolduğu bir zaman dilimidir. Kadın hayatında çok fazladeğişimin olduğu bu dönemi konforlu geçirmek her kadının hakkıdır. Bu derleme, yoganın menopoz semptomlarının yönetimindekullanımıyla ilgili kanıt temelli çalışmaları incelemek amacıyla hazırlanmıştır. Yoganın menopoz semptomlarından; sıcak basması veuyku problemleri üzerine olumlu etkileri olduğu ve menopoz dönemi kadınların yaşam kalitelerini yükselttiği kanıt temelliçalışmalarla gösterilmiştir.

Yoga, which is known as a safe practice in the development of healthy lifestyle behaviors and in the treatment of diseases, is one of_x000D_ the most important traditional and complementary medicine practices today. The menopausal period, which has an important_x000D_ place in women's life, is a period of time when symptoms such as hot flashes, sleep problems, psychological disorders, sexual_x000D_ dysfunction, weight gain and decreased cognitive functioning are seen and reproductive ability is lost as a result of the decrease in_x000D_ estrogen levels. It is the right of every woman to spend this period in which there are many changes in women's life comfortably._x000D_ This review was prepared to examine evidence-based studies on the use of yoga in the management of menopausal symptoms._x000D_ One of the menopausal symptoms of yoga; Evidence-based studies have shown that it has positive effects on hot flashes and sleep_x000D_ problems and improves the quality of life of menopausal women._x000D_
Evidence-Based Use of Yoga in the Management of Menopausal Symptoms