Almanya'da Türk gençlerinin din eğilimleri - Karataş, Ragıp Hakan (My University, 2012)
Almanya’daki Türk Gençlerinin Din Eğilimleri (Özet) Din, insanoğlunun yaratılışından günümüze kadar toplumlar üzerinde en önemli unsurlardan birisini oluşturmuştur. Din sayesinde insanlar huzuru bulmuş, hayat nizamı olarak dini seçenler mutlu bir hayat yaşamışlardır. Tarih boyunca Türk milleti içinde islam dini bir hayat nizamı olmuş, dine sahip çıktıkça yeryüzünde sözü dinlenir bir millet olmuştur. Ne zamanki din geri plana düşmüş, o zaman millette bunalımlı bir hayat sürmeye başlamıştır. Anayurdumuz Türkiye'den binlerce kilometre uzakta da olsa, gurbetteki Türk insanı gün geçtikçe dinine daha çok sahip çıkmaya başlamıştır. Almanya'da doğup orada büyüyen ikinci ve üçüncü nesil

benliklerini korumanın mücadelesini veriyorlar. İçinde yasadıkları egemen kültürden en az etkilenerek, Müslüman-Türk olmanın bilinciyle kimliklerini korumaya çalısıyorlar. Yapmış olduğum yüksek lisans çalısması, Almanya'da yasayan Türk gençliğinin din eğilimlerini araştırma maksadıyla yapılmış olup, bir nebzede olsa problemlere ışık tutma ve gelecekte bu konuyla ilgili yapılacak çalısmalara zemin olusturduğu düşüncesindeyim. Religion Tendency of Turkish Young Generation in Germany (Summary) Religion is one of the most important impact on societies from existence of human to the present. Through the religion people have found peace, who chose the religious way of life lived a happy life. Throughout the history for the Turkish Nation, Islam was a religious way of life. Turkish Nation ruled the world when they keep islamic life. Whenever religion has fallen into the background, then the nation began to lead a life of crisis. Even though our country “Turkey” thousands of miles away from Germany, Turkish people in a foreign country are getting more religious day by day. The second and third generation born and grown up in Germany give the fight to protect their core culture. They are trying to protect the identity of the awareness of being a Muslim-Turks with minimum influence from the dominant culture where they live. On my master thesis, I have tried to focus religious tendency of turkish young generation in Germany and want to establish basic knowledge for future research on this topic.
Keywords: Din Eğitmi_Almanya; Din Psikolojisi; İslam Dini