Basın işletmelerinde sosyal sorumluluğun hedef kitle üzerindeki etkisi - Çakır, Cihan (My University, 2004)
BASIN İŞLETMELERİNDE SOSYAL SORUMLULUĞUN HEDEF KİTLE ÜZERİNDEKİ ETKİSİ Günümüz toplumlarında işletmeler bilinen tanımlarının yanında toplumsal gelişime katkıda bulunması gereken örgütler olarak da algılanmaya başlanmışlardır. İşletmeler artık faaliyetlerini salt kendi çıkarları için değil aynı zamanda toplumsal yararları da gözeterek yapmak zorunda oldukları yeni bir sürece girmişlerdir. Faaliyetlerinin, toplumu bütünüyle etkilemesi açısından basın işletmelerinde sosyal sorumluluk bu çalışmanın temelini oluşturmaktadır. Basın işletmelerinde ve özellikle Türk basınında sosyal sorumluluk uygulamalarının hedef kitle üzerindeki etkilerinin ele alındığı bu çalışmada, basın işletmelerinin, çalışanlarından topluma kadar geniş bir alanda üstlenmeleri gereken sorumluluklara verdikleri önem incelenmeye çalışılmıştır THE IMPACT OF THE SOCIAL RESPONSIBILITY OF PUBLISHING COMPANIES ON THE TARGETED GROUPS In the society of our times, companies are defined as institutions that have to contribute to the social development. Companies are expected to operate by observing the interests of the society along with their own. Social responsibility is the fundamental factor for publishing companies because their activities have a direct social impact. The fundament of this study is the impact of the social responsibility efforts of publishing companies and of the Turkish press on the targeted groups in particular whereas the importance they give to the responsibilities of the press, within a wide range reaching from their employees to the society itself.
Keywords: Basın