Safahat’ın dil bilgisi yönünden dizini Süleymaniye Kürsüsünde : ikinci kitap - Bütüner, Süleyman (My University, 2011)
Bu çalışmada Mehmed Âkif ERSOY’un Safahât isimli eserinin İkinci Kitap’ında yer alan kelimeler ve kelime grupları incelenmiştir. Eserde yer alan bütün kelime ve kelime gruplarının anlamları ve türleri, sözlükler ve metin içi karşılaştırmalar ile belirlenerek dizin hâlinde verilmiştir. Çalışma beş bölümden oluşmaktadır. 1. Giriş: Yapılan çalışmanın gerekliliği ve çalışmada kullanılan yöntemlerin açıklandığı bölümdür. 2.Metin: İncelenen eserin Latin harfli olarak verildiği bölümdür. 3. Dizin: İncelenen eserde yer alan bütün kelime ve kelime grupları ile bu kelimelerin ve kelime gruplarının anlamları ile türlerinin gösterildiği bölümdür. 4.Sonuç ve Öneriler: Çalışma sonunda elde edilen verilerin değerlendirildiği bölümdür. 5. Kaynaklar: Çalışmada kullanılan kaynakların belirtildiği bölümdür.

In this study, words and phrases from the Second Book of Mehmed Âkif ERSOY’s Safahât have been analyzed. Meanings and types of all words and phrases in the work have been identified using dictionaries and comparisons throughout the text and presented in the form of a directory. The study consists of five parts: 1. Introduction: Part where the necessity of the study conducted and methodology used in the study are explained. 2. Text: Part where the analyzed work is presented in Latin transcription. 3. Directory: Part where whole words and phrases from the analyzed work as well as meanings and types of such words and phrases are provided. 4. Conclusion and Recommendations: Part where the data obtained as a result of the study is discussed. 5. List of References: Part where sources referred to in the study are provided.
Keywords: Gramer_Türk Dili; Türk Dili