İstismarcı Yönetici Davranışının İşyerindeki Sapkın Davranışlar Üzerindeki Rolü - (:unkn) unknown (My University, 2014)
Bu araştırmanın amacı istismarcı yönetici davranışının iş yerindeki sapkın davranışlar üzerindeki katkısını incelemektir. İş yerindeki sapkın davranışlar örgüte, yöneticiye ve çalışanlara olmak üzere üç sınıflama ile ele alınmıştır. Araştırmanın verileri kolayda örnekleme metodu ile İstanbulda bankacılık sektöründe faaliyet gösteren kurumlarda çalışan toplam 148 kişiden toplanmıştır. Uygulanan regresyon analizleri istismarcı yönetici davranışlarının örgüte ve çalışanlara yönelik sapkın davranışlar üzerinde anlamlı katkısının bulunduğunu, ancak yöneticiye yönelik sapkın davranışlar üzerinde anlamlı katkısının bulunmadığını göstermiştir. Ayrıca, istismarcı yönetici davranışlarının örgüte yönelik sapkın davranışlar üzerindeki katkısının, çalışanlara yönelik sapkın davranışlar üzerindeki katkısına kıyasla daha yüksek olduğu tespit edilmiştir.

This study tests the contribution of abusive supervision on workplace deviant behaviors. Workplace deviant behaviors have been examined with three classif ications including organizational deviance, supervisor-directed deviance and non-supervisory interpersonal deviance. Data were collected through convenience sampling method f rom 148 employees working in organizations f unctioning in the banking sector. Regression analyses revealed that abusive supervisory behaviors have signif icant positive contributions on organizational deviance and non-supervisory interpersonal deviance, but have insignif icant contribution on supervisor-directed deviance. Moreover, it was f ound that abusive supervisory behaviors have a stronger contribution on organizational deviance.
The Contribution of Abusive Supervision on Workplace Deviance
Keywords: İşletme