Ticaret meslek liselerinde verilen muhasebe eğitiminin kalitesi ve bu eğitimin meslek yüksek okullarındaki muhasebe eğitimine etkilerine yönelik bir uygulama - (:unkn) unknown (My University, 2009)
Özet: İnsan yaşamı ve toplumsal yapı üzerinde derin değişiklikler meydana getiren, bilim ve teknolojideki dinamik yapı, eğitim sistemlerini de derinden etkilemiştir. Bu sürecin etkilerine en fazla maruz kalan ise mesleki eğitimdir. Ticaret Meslek Lisesi iş hayatına ara eleman niteliğinde muhasebeci yetiştirmek üzere kurulan ve bu alanda eğitim veren üniversitelere öğrenci hazırlayan kurumlardır. Çalışmayla, bu kurumlarda verilen muhasebe eğitimine öğrencilerin bakışı, eğitimin kalitesi ve yeterliliği ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bununla beraber Ticaret Meslek Liselerinde verilen muhasebe eğitiminin Meslek Yüksek Okullarındaki muhasebe eğitimi için yeterli altyapıyı oluşturup oluşturmadığı ve Ticaret Meslek Lisesinde alınan muhasebe derslerinin, yüksek öğretimdeki muhasebe eğitiminin kalitesini artırıp artmadığı belirlenmeye çalışılmıştır.

Abstract: The dynamic structure of science and technology that bring about profound changes on the human life and social structure has also deeply affected the education systems. Vocational education is mostly effected by this process. Commerce Vocational Lyceums has been established to train accountants for business life as an interlude employee and to prepare students for universities that give education in accounting area. By this study, we tried to put forward the prospect of student to accounting education, quality and adequacy of education in these institutions. However, we tried to determine whether the accounting education in Commerce Vocational Lyceums creates enough infrastructures to accounting education in Vocational High Schools and whether accounting courses in Commerce Vocational Lyceums increases the quality of accounting education in higher education.
The quality of accounting education in commerce vocational lyceums and a practice about the effects of accounting education in commerce vocational lyceums on accounting education in vocational high schools