Peçevi tarihi (biyografisi, 21a-40-a metin, dizin,özel isimler sözlüğü) - Çakıllı, Filiz (My University, 2004)
Bu çalışma, giriş, Yazar ve eseri hakkında bilgi, metin, dizin, özel isimler sözlüğü, tıpkıbasım olmak üzere altı, bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde eser hakkında bilgi, eserin kısaca muhtevası, yazılış amacı ve önemi, eseri hazırlamada yazarın kullandığı kaynaklar bulunmaktadır. Ayrıca bu bölümde tezin kapsamı, tezin amacı ve eserin neşrinde takip edilen metodu da ele aldık. Çalışmanın ikinci bölümünde yazarın kısa biyografisi, eserin tanımı, eserin nüshalarının yurt içi ve yurt dışı kütüphane kayıtları yer almaktadır. Üçüncü bölümde Bağdat Köşkü 206 numaralı yazma nüshasısın 21a-40a arasındaki varaklarının transkripsiyonu ve bu nüshanın, eserin diğer iki nüshası ile tenkitli neşri mevcuttur. Dördüncü bölümde, metinde geçen bütün kelimelerin dizinine yer verildi. Ayrıca bütün kelimelerinin anlamları girildi. Dördüncü bölümde ise, çeşitli başlıklar altında toplayarak özel isimlerin sözlüğü yapıldı. Çalışmanın sonuna kaynak olarak kullanılan her üç metnin tıpkı basımı eklendi. Tarihi, tenkitli metin, yazma nüsha Kanûnî Sultan Süleyman (padişah) Mohaç, Mısır, İstanbul (İslambol, İslambul, Kostantiyye, pay-ı taht, asitane) Osmanlı (âl-i Osman, Osmanyan, saltanat-ı aliye).

My master's thesisi in a critical edition of Peçevî's history from 21a-40a of Bagdad 206 MS. The other MSS incorpated in the critical edition are: Revan 1115, Veliyyüddin 2353. There in a full index of the vocabulary of text as well as an annstated index of persmal names and place names. The faxcimilies of the MSS have been given in the appendix.
Keywords: Peçevi Tarihi; Peçevi_Biyografi; Türk Dili