Vegisel denetimde muhasebe fonksiyonu - Büyüklü, Ayşegül (My University, 2005)
Soyadı:Ayşegül Büyüklü letme Muhasebe Finansman Prof. Dr. Emre Burçkin Tez Türü ve Tarihi:Yüksek Lisans- Ağustos 2005 Vergi, Muhasebe, Denetim, Performans Denetimi, Randıman Analizi

VERGİSEL DENETİMDE MUHASEBE FONKSİYONU Devletin vatandaşlarının ihtiyaçlarını karşılıyabilmek için bir takım hizmetlerde bulunması gereklidir. Bu hizmetleri sağlarken en önemli finansman aracı vergi gelirleridir. Bu yüzden vergi gelirlerinin tam olarak tahsil edilmesi önemlidir. Vergilendirme sürecinin beyan usulüne dayandığı ülkemizde de doğru beyanın sağlanabilmesinin yolu etkin bir vergi denetimidir. Etkin bir vergi denetimi yapılabilmesi de muhasebenin verimliliğine bağlıdır. Çünkü denetimin kaynaklarını muhasebe hazırlar. Muhasebe vergi denetiminin dayanağıdır. Tek düzen bir muhasebe sistemi denetimin standart hale gelmesini sağlayacaktır. Değişik vergi denetim teknikleri etkin bir muhasebe sistemiyle birleştiğinde başarılı bir vergilendirme ile sonuçlanacaktır. Name and Surname:Ayşegül Büyüklü Field:Business Administration Programme:Accounting and Finance Supervisor:Prof. Dr. Emre Burçkin Degree Awarded and Date:Master- August 2005 Tax, Accounting, Audit, Performance Audit, Analysis of Efficiency ABSTRACT FUNCTION OF ACCOUNTING ON TAX AUDIT Government must give different services to provide their citizen's needs. Tax income is the most important financial support to give this services. Because of this reason the truth of tax declaration is important. Tax Audit is the efficient way to provide the truth of the tax declaration. The efficient tax audit is based on the efficient accounting system. Because accounting prepare the source of the tax audit. Uniform Chart of Accounting provide standardization to tax audit. When different tax audit techniques combine efficient accounting system, taxation can result with successfully.
Keywords: Denetim; Muhasebe; Yönetim ve yardımcı hizmetler