Non-alkolik yağlı karaciğer hastalığı modelinde oksisiterollerin lipid metabolizması ve endoplazmik retikulum stres yolağına etkisi - Şahin, Ali (My University, 2017)
Amaç: Yüksek kolesterol diyetiyle oluşturulan NAYKH modelinde değişen oksisterol düzeylerinin karaciğer dokusunda lipit metabolizması ve ER stres üzerindeki etkisini ve vitamin E’nin bu süreçteki rolünü araştırmaktır.

The aim of this study is to investigate the effect of varying oxysterol levels on liver lipid metabolism and ER stress in NAFLD model of high cholesterol diet, and the role of vitamin E in this process.
Keywords: Biyokimya, Tıp; E vitamini; ER stres; ER stres Non-alcoholic fatty liver disease; ER stress; Karaciğer hastalıkları; Kimyasal etkileri; Non-alkolik yağlı karaciğer hastalığı; oksisterol; oxysterol; Sağlığa etkisi; Tedavi; Vitaminler