Halkla ilişkiler 2.0 kapsamında kurumların arama motoru kullanıcılarına yönelik çalışmaları - (:unkn) unknown (My University, 2012)
Yenidünya düzeni; daha paylaşımcı, daha açık, kendisini daha kolay ifade edebilen bireylerden oluşan çevrimiçi toplulukların kendi kültürünü yarattığı bir sistem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu açıdan bakıldığında artık çevrimiçi platformlarda her şeyin etkileşimli, eşzamanlı ve şeffaf durumda olduğunu söylemek mümkündür. Günümüzde milyonlarca insanın bu bağlamda çevrimiçi topluluklar oluşturması, kurumların söz konusu toplulukları iletişim faaliyetlerinin merkezine oturtmak istemelerine yol açmaktadır. Halkla ilişkilerin yeni paydaşlarını oluşturan çevrimiçi topluluk üyeleri arasında önemli bir konuma sahip arama motoru kullanıcılarının en çok tercih edilen Google, Yahoo gibi arama motorlarında herhangi bir ürün, hizmet veya marka hakkında bilgiye ulaşmak istemeleri kurumların halkla ilişkiler çalışmalarına yeni bir boyut kazandırmıştır. Bu çalışmada, Web 2.0 teknolojisinin gelişimi ile birlikte halkla ilişkiler uygulamalarında yaşanan değişim ve bu değişimin kurum ile arama motoru kullanıcıları arasındaki ilişkilere yansıması teorik olarak incelenmektedir.

The new-world order appears to be a system created by online communities who make their own way by their members, individuals who more easily express themselves and be more sharing and open. When considered from this perspective it is possible to state that now everything is interactive, simultaneous and transparent. Due to the fact that millions constitute online communities today in this context, leads institutions to base these online communities within their communication activities. Institutions certainly scaled their public relations activities as a natural result of the fact that among the members of the online communities, who constitute the new denominators of public relations, the search engines Google and Yahoo own a significant role since they are essentially preferred when one needs to learn about any product, service or brand. In this study, the changes in the public relations practices along with the development of Web 2.0 technology and the reflections of these changes upon the relationship between the institution and the users of search engines are theoretically analyzed.
The studies of the institutions intended for the users of search engines in the scope of public relations 2.0
Keywords: İletişim; Halkla İlişkiler