Türkiye'de otomotiv firmalarının firma değerini etkileyen finansal riskler üzerine bir analiz : 2010-2014 dönemi - Yaman, Sedef (My University, 2020)
ÖZETTÜRKİYE’DE OTOMOTİV FİRMALARININ FİRMA DEĞERİNİ ETKİLEYEN FİNANSAL RİSKLER ÜZERİNE BİR ANALİZ: 2010-2014 DÖNEMİFirmalar varlıkları devam ettirirken, bu devamlılığı başarılı, karlı, sürekli ve içinde bulundukları sektörlerde varlıklarını devam ettirmek istemektedir. Firmaların bu istekleri günümüzde firmaların değerlerinin maksimum olmasıdır. Firmanın bu maksimizasyonu bir başarı göstergesidir. Firmalar günümüz dünyasında, karı maksimize, maliyeti minimize etmek yerine, firma değerlerini arttırmak ve firma değerlerini maksimum noktaya getirme hedefini gözetmektedirler.Bu çalışmada, değer ve değerleme tanımları, değerleme yaklaşım ve yöntemleri ile finansal riskler belirlenerek incelenmiştir. Çalışmanın araştırma kısmında da, defter değeri ve net aktif değeri yöntemine göre bulunan firma değerleri, enflasyon, kur ve faiz oranı olarak belirlenen finansal risklerden direk olarak etkilenip etkilenmediği sonucuna varılması amaçlanmıştır.

FINANCIAL RISKS AFFECTING AN ANALYSIS ON FIRM VALUE OF AUTOMOTIVE COMPANIES IN TURKEY: 2010-2014 PERIODWhile companies main taintheirassets, this continuity is successful, profitable, and wants to continue the irexistence in the sectors they are in. These demands of firms are them aximum value of firms today. This maximization of the company is an indication of success. Intoday's world, firm spursue the goal of increasing firm values and maximizing firm values instead of maximizing profit and minimizing costs.In this study, value and valuation definitions, valuation approaches and methods, and financial risks were determined and examined. In the research part of the study, it is a imed to conclude whetherthe firm values found according tot he book value and net asset value method are directly affected by the financial risks determined as inflation, exchange rate andinterest rate.
Keywords: Business; Financial Risk; Finansal Risk Firm Value; Firma Değeri; İşletme