Lüleburgaz 39 spor kulübü'nün iletişim faaliyetlerinin kulübün tanınmasına etkisi - Bayram, Su (My University, 2015)
Amaç Bu araştırmanın amacı, Lüleburgaz 39 Spor Kulübü'nün uyguladığı iletişim faaliyetlerinin halk üzerindeki etkisini ölçüp, tanınmasına ne derece etkisi olduğunu saptamaktır. Gereç ve Yöntem Araştırmanın yöntemi olarak, kulübün iletişim faaliyetlerinin halk üzerindeki etkisini saptamaya yönelik olarak tanımlayıcı (betimsel) araştırma modeli kullanılmıştır. Hipotezlerin test edilmesi aşamasında ise, değişkenler arasındaki ilişki incelendiğinden bağıntısal araştırma modelinden yararlanılmıştır. Tanımlayıcı (Betimsel) araştırma modelinin kullanılması ve gerekli verilerin istatistiksel analize uygun olarak toplanabilmesi için anket yöntemi (Ek 1) kullanılmıştır. Anket Lüleburgaz'da gelişigüzel örnekleme yöntemi ile seçilen 400 kişiye uygulanmıştır. Bulgular ve Sonuçlar Bu araştırmanın bulgularında halka yönelik faaliyetler, basınla ilişkiler ve kulübün halka olan ilgisinin, kulüp bilinirliğine pozitif yönde etki ettiği ortaya çıkmıştır. Anketi yanıtlayan katılımcıların %74,4 gibi büyük bir çoğunluğu 8 yıl ve daha uzun süredir Lüleburgaz'da ikamet etmektedir. Bu da bize araştırma sonuçlarını daha da önemli hale getirmektedir. Araştırma sonucunda, kulübün iletişim faaliyetlerini yeniden yapılandırması gerekliliği ortaya çıkmaktadır. Kulüp tanınmasına etkisi olan en önemli faktörlerden biri olan yerel basın ile ilişkiler yeniden şekillendirilmelidir. Halkın, kadın takımını tanıyabileceği, benimseyebileceği tanıtım etkinlikleri ve çeşitli organizasyon düzenlemeleri yapılması gereklidir. Anahtar Sözcükler: İletişim, Kulüp Tanınması, Halkla İlişkiler, Kadın Futbolu, Reklam Tanıtım

Aim of the study The purpose of this research is to measure the effect of the communication activities applied by Lüleburgaz 39 Sports Club on public and to state at what level these activities effect the recognition of the Club. Methodology In order to state the effect of the communication activities on public, descriptive research model has been used as the method of the research. In the test level of the hypothesis, as the relationships between the variants are researched, correlation research model has been used. In order to use the descriptive research model and in order to the accumulation of the required data complying with the statistical analysis, public survey has been used (Annex 1). The survey has been applied to 400 people that are chosen randomly with sampling method. Findings and Results As a result of this survey it is understood that the activities made for the public, the relations with press and the interest of the club to the public has affected people in a positive way. 74,4 % of the participants are living in Lüleburgaz for 8 years and more than 8 years. This makes the results of the survey much more important. As a result of the survey it is discovered that the Club has to reconstruct its communication activities. The relationship with the local press which is the most important factor in the recognition of the Club has to be rearranged. Publicity activities and various organizations that will make the public know and familiarize the women team has to be made. Communication, Recognition of the Club, Public Relations, Women's Football, Advertising
Keywords: İletişim, Sporda; Spor; Spor kulüpleri