Farklı tipteki köpük kesicilerin flekso baskı mürekkeplerindeki performanslarının saptanması - Karatepe, Akif Kemal (My University, 2006)
FARKLI TİPTEKİ KÖPÜK KESİCİLERİN FLEKSO BASKI MÜREKKEPLERİNDEKİ PERFORMANSLARININ SAPTANMASI Basım sektöründe pazar payını sürekli arttıran ana malzeme olan mürekkep, artan iş potansiyeli ve rekabetçi üretim ortamı maliyetin düşürülmesiyle orantılıdır. Flekso baskı sistemi mürekkeplerinin köpüklenme problemini önlemeye yönelik kullanılan köpük kesicilerin çeşitliliği, farklı markaların farklı tiplerde köpük kesici üretmelerini sağlamaktadır. Bu çalışmanın birinci bölümünde giriş ve amaç hakkında bilgi verildi. İkinci bölümünde, Flekso baskı sisteminin tanımını, kullanım alanlarını, Flekso baskı sisteminde kullanılan mürekkepleri, içeriklerini, yapısal özelliklerini, mürekkep çeşitlerini ve özelliklerini, köpük probleminin tanımını, köpük önleyici malzemeler ve çeşitlerini, köpük önleme kontrollerini, Üçüncü bölümde, farklı markalara ait köpük kesiciler ile CMYK renklerindeki flekso baskı mürekkeplerinin köpük önleme performanslarının saptanmasına yönelik deney çalışması, Dördüncü bölümde ise, yapılan deney çalışmasının sonuçlarının değerlendirilmesi ve yorumlanması yapılmıştır.

DISSIMILAR KIND OF ANTIFOAM FLEKSO PRINTING INKS PERFORMANCE DETERMINATION In printing sector main material ink continually increase in its market share, Increase business potential and competitive production atmosphere is proportional to cost reduction. Use of variety antifoam on prevention of Flekso imprint system inks foam problem multiplicity depends on different brands to generate variety type of antifoam. In the first section of this project introduction and objectives were explained. In the second section, anti foam system description, usage areas, use of Flekso imprint system inks, contents, structural characteristics, ink assortments and characteristics, definition of foam problem, prevention of foam materials and varieties, control of foam prevention were described. In the third section, belonging of different brand anti foam and CMYK colours Flekso imprint inks foam prevention performance determination experiment study was made. In the fourth section of project, done experiment study outcomes were judged and explanations made.
Keywords: Baskı Teknikleri; Matbaa