İsmail Hakkı Bursevi’nin kenz-i mahfi risalesi muhteva ve tahlili - Söğüt, Engin (My University, 2007)
Kenz-i Mahfî İsmâil Hakkı Bursevî tarafından kaleme alınmış ve 11341722 yılında tamamlanmıştır. Kenz-i Mahfî Bursevî’nin esere ismini veren kudsî hadîsi ve vâridâtlarını şerh ettiği önemli bir eseridir. Eserle alakalı herhangi bir akademik çalışma bulunmamaktadır. Bu çalışma ile Kenz-i Mahfî metninin transkripsiyonu gerçekleştirilmiş, Arapça kısımlar tercüme edilmiş ve eserde yer alan tasavvufî konu ve kavramlar incelenmeye çalışılmıştır. Bizim çalışma alanımızı oluşturan en önemli kavram ise “kenz-i mahfî” kavramı olmuştur. Bursevî, kenz-i mahfî, tasavvuf.

Kenz-i Mahfî is written by İsmâil Hakkı Bursevî. Kenz-i Mahfî is finished in 1134. Kenz-i Mahfî is a book which explain a holly word. There is no academic book about Kenz-i Mahfî. Transcription of Kenz-i Mahfî is done, wrightings of arabic is translated, subjects and terms in this book is analysised with this working. In this working we considered term of “kenz-i mahfî”. Key words: Bursevî, kenz-i mahfî, tasavvuf.
Keywords: Din; İslam Dini; Tasavvuf