Veriyi anlama: python ile istatistiğe giriş - KIRAN, SELÇUK; EMRE, İLKİM ECEM (Sakarya Üniversitesi Yayınevi, 2022)
Bu bölüm kapsamında; yapay zekâ, makine ögrenmesi gibi günümüzün güncel çalı¸sma alanlarında ˘ önemli bir a¸sama olan veriyi anlama sürecinden bahsedilecektir. Veriyi anlama birçok farklı alanda yapılan veri analizinin temelini olu¸sturmaktadır. Yazıda, bu analiz sürecinde temel istatistik yöntemlerinin nasıl kullanılabileceginden bahsedilip bu i¸slemlerde kullanılabilecek temel Python kodları ˘ payla¸sılmı¸s ve açıklanmı¸stır.
Keywords: Sosyal ve Beşeri Bilimler; İşletme; Yönetim Bilişim Sistemleri; Social Sciences and Humanities; Management; Management Information Systems; Sosyal Bilimler (SOC); Ekonomi ve İş; İŞLETME; YÖNETİM; Social Sciences (SOC); ECONOMICS & BUSINESS; BUSINESS; MANAGEMENT; Karar Bilimleri (çeşitli); Genel Karar Bilimleri; Strateji ve Yönetim; Pazarlama; İşletme ve Uluslararası Yönetim; Genel İşletme, Yönetim ve Muhasebe; Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler; Decision Sciences (miscellaneous); General Decision Sciences; Strategy and Management; Marketing; Business and International Management; General Business, Management and Accounting; Social Sciences & Humanities