Sosyal medyada kişilerarası iletişim çatışmaları - Kamışoğlu, İrem (My University, 2013)
Sosyal Medya, Kişilerarası İletişim Çatışması ÖZET SOSYAL MEDYADA KİŞİLERARASI İLETİŞİM ÇATIŞMALARI Teknolojinin hızlı gelişimi, kişilerarası iletişim biçimlerini de etkilemektedir. Sosyalleşme, bilgi edinme gibi ihtiyaçlar içerisinde olan bireyler, sosyal medya ortamında bu ihtiyaçlarını karşılayabilmektedir. Ancak yüz yüze iletişimin eksikliği birtakım yanlış anlaşılmalara ya da düşüncelerin daha cesurca açıklanabilmesine olanak yaratabilmekte, çatışmalara ortam hazırlayabilmektedir. Bu çalışma ile sosyal medyada kişilerarası iletişim çatışmaları açıklanmaya çalışılmıştır. Sosyal medyanın kişilerarası iletişim çatışmalarını hızlandırıcı bir etkisinin bulunmadığı görülmüştür. Social Media, Interpersonal Conflicts

INTERPERSONAL COMMUNICATION CONFLICTS IN SOCIAL MEDIA The rapid development of technology, also affects interpersonal communication. The individuals who needs socialization, getting information satisfy their need in the social media environment. However, the lack of face-to-face communication prepares the ground for a conflicting environment and as a result highlighting misunderstanding all-around. This study attempts to explain conflicts in interpersonal communication in social media. Social media isn’t a catalyst of conflict in interpersonal communication.
Keywords: Kişilerarası Çatışma; Kişilerarası İletişim; Kitle İletişim; Sosyal Medya; Sosyal Yönleri