İnternet siteleri ve misyonerlik faaliyetleri - Bayrak, Şerif (My University, 2004)
İnternet siteleri ve Misyonerlik Faaliyetleri adlı çalışmamızda günümüz dünyasında kitle iletişim aracı olarak önemli bir yer tutan internet aracılığı ile yapılan misyonerlik faaliyetlerini anlatmayı ve bu amaca yönelik kurulan misyonerlik siteleri hakkında bilgi vermeyi hedefledik. Hakkında bilgi verdiğimiz siteleri Tanıtım ve propaganda amaçlı siteleri diye iki ana başlıkta topladık. Daha sonra bu başlıkları Protestan, Ortodoks, Katolik ve marjinal gruplara ait siteler olarak alt başlıklara ayırdık. Çalışmamız esnasında misyonerlik faaliyetlerinin Protestan gruplar tarafından daha yoğun olarak gerçekleştirildiğini gözlemledik. Nitekim çalışmamıza konu olan Protestanlara ait 18 tane tanıtım amaçlı site, 62 adet de propaganda amaçlı yer alırken; Katoliklerin tanıtım amaçlı sitesi 7 iken, propaganda amaçlı sitesi bulunmamaktadır. Ortodoksların tanıtım amaçlı sitesi 5 iken, propaganda amaçlı sitesi bulunmamaktadır. Marjinal gruplara ait olan 3 site de propaganda amaçlıdır. Sitelerin her birinin tanıtımını yaptıktan başka, bu sitelerin kimlere ait olduklarını da ayrıca açıkladık. Sitelerde dikkati çeken en önemli nokta, site ziyaretçisini sanal ortamdan çıkararak onlarla yüz yüze temas kurmaya çalışmak. Çalışmanın sonunda yer alan sonuç bölümünde, misyonerlik çalışmalarına karşı alınması gereken tedbirler hakkında önerilerde bulunduk ve konunun önemini vurgulamaya çalıştık Name and Surname: Şerif Bayrak Field: Theology Programme: Religion Sociology Supervisor: Dr Ali Coşkun Degree Awarded and Date: Master onary, Internet Sites and Missionary

We aimed to study the missionary activities in the internet which takes part an important site today's world of communication. We divided the sites into two groups as introduction and propaganda. Then, we subdivided each groups in to Orthodox, Catholic, Protestants and Marginal groups. We saw that Protestants were more commonly involved in missionary activities. We counted 18 introductory and 62 propagandist sites belonging to the protestant groups. On the other hand, Catholics had 7 introductory and no propagandist sites. Orthodoxies had 5 introductory and no propagandist sites. The 3 sites of propagandist sites belonged to marginal groups. After having introduced the sites one by one we gave the owner of the sites. The outstanding feature of the sites was trying to contact the visitor face to face. Finally we state that necessary precautions should be taken against the missionary activities.
Keywords: Misyonerlik Faaliyetleri, İnternette