İnfratemporal bölgenin görüntülenmesi - BIYIKLI, ERHAN; SEMİZ OYSU, ASLIHAN (Türkiye Klinikleri Yayınevi, 2023)
İnfratemporal fossa (İTF) görüntülemesinde, bilgisayarlı tomografi (BT) ve manyetik rezonans görüntüleme (MRG) başlıca radyolojik modaliteleridir. BT\"nin başlıca avantajları hızlı ve kolay ulaşılabilir olması iken MRG\"nin temel avantajları yüksek kontrast rezolüsyonu nedeniyle tümör karakterizasyonuna olanak sağlaması, invazyon bulguları ve perinöral yayılımı saptayabilmesidir. İTF radyolojik anatomisinin ve olası lezyonlarının görüntüleme özelliklerinin bilinmesi kliniko-radyolojik uyumun sağlanmasında ve cerrahi planlamada yarar sağlamaktadır. Ayrıca bu bölgede karşılaşılabilecek psödolezyonların görüntüleme özelliklerinin bilinmesi gereksiz girişimlerin önüne geçilmesi açısından önemlidir.
Keywords: Tıp; Sağlık Bilimleri; Medicine; Health Sciences; Klinik Tıp (MED); Klinik Tıp; Clinical Medicine (MED); CLINICAL MEDICINE