Azerbaycan petrolünün ülke ekonomisine etkileri - Manafov, Jeyhun (My University, 2008)
AZERBAYCAN PETROLÜNÜN ÜLKE EKONOMİSİNE ETKİLERİ Jeyhun MANAFOV Araştırma konusu olarak Azerbaycan Petrolü’nün ülke ekonomisine etkisinin seçilmiş olması, Azerbaycan’ın ve genelde Hazar Havzası’nın coğrafi alan olarak çok önemli bir jeopolitik öneme sahip olmasıdır. Ayrıca önümüzdeki 20–30 yıl içerisinde petrolün dünya enerji dengesindeki en büyük paya sahip olma özelliğini koruyacak olmasıdır. Önemli talep merkezlerinin, ithal petrole bağımlılık oranlarında belirgin bir artışın gözlenecek olması ve bu beklentilerin ışığında Azerbaycan petrolünün önem kazanacak olmasıdır. Bu anlamda hazırlayacağımız tezin Türkiye’de gerekli olduğu zaman Azerbaycan Petrol Sanayisi konusunda bilgi edinmek bakımından hitap edilecek bir kaynak olması tezin temel amacı olmaktadır.

In this researc the topic ‘The effects of Azerbaijan Oil to the state economi’ has been choosen because, the Azerbaijan it self and Caspian region has very important geopolitical location. In addition next 20-30 years oil will take balancing place in world economy, imported oil ratio will be increased in economies and Azerbaijan oil will be important in this contions for the world. The aim of this thesis, is give knowlegde about Azerbaijan oil and to become a source about it in Turkey.
Keywords: Azerbaycan_Petrol; Ekonomi_Petrol