COĞRAFYA LİSANS ÖĞRENCİLERİNİN HAVA DURUMU KAVRAMINI ALGILAMALARI: FENOMENOGRAFİK BİR ÇALIŞMA - (:unkn) unknown (My University, 2013)
Bu çalışmada, üniversitede coğrafya öğrenimi gören öğrencilerin hava durumu kavramıyla ilgili görüşleri değerlendirilmiştir. Çalışmada öğrencilerin hava durumu kavramıyla ilgili görüşlerini almak amacıyla nitel araştırma metotlarından biri olan fenomenografik araştırma metodu kullanılmıştır. Çalışmaya Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Coğrafya Öğretmenliği Ana Bilim Dalı ve Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümlerinde öğrenim gören 286 öğrenci katılmıştır. Ancak, verilen cevapların tutarlılık yönünden değerlendirilmesi neticesinde anketlerin 273'ü geçerli bulunarak araştırmaya dâhil edilmiştir. Veriler yarı-yapılandırılmış yüz yüze görüşme tekniği ile toplanmıştır. Bu çalışma öğretmen adaylarının hava durumu kavramının nitel fenomenografik araştırma yöntemleri kullanılarak analiz edildiği bir araştırmadır. Yapılan fenomenografik analiz sonucunda, 5 farklı hava durumu tanımlama kategorisi belirlenmiştir. Ayrıca araştırmanın örneklemini oluşturan coğrafya öğretmenliği ve coğrafya bölümü öğrencilerinin hava durumu ve iklim kavramlarını karıştırdıkları belirlenmiştir

In this study, It has been evaluated the views of the students who receive geography education at university level about weather condition concept. Phenomenology which is one of the qualitative research methods has been used in the study for the purpose of receiving the views of students about weather condition concept. 286 geography students who are enrolled at Ataturk Education and Science and Literature Faculties at Marmara University have taken part in the study. However, 273 questionnaires which have been considered as valid were included by the study in terms of consistency. Data has been collected via semi-structured questionnaire. In consequence of phenomenological analyze performed, 5 different weather condition identification categories have been identified. In additon, it has been determined that geography students from both Education and Science and Literature Faculties had the misconceptions about "weather condition" and "climate" concepts
Geography Graduate Students 'Perceptions of the Concept of Weather: a Phenomenographıc Study
Keywords: Eğitim, Eğitim Araştırmaları