ANA-BABANIN ÇOCUĞUN FOTOĞRAF VE GÖRÜNTÜLERİNİN SOSYAL MEDYADA YAYINLAMASINDAN DOĞAN SORUMLULUĞU - (:unkn) unknown (My University, 2016)
Velayet hakkının amacı küçüğün menfaatinin korunmasıdır. Ana baba sosyal medya yolu ile çocuklarına ait görüntüleri sosyal medyada paylaşmaktadırlar. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler sebebiyle küçüğün kişilik hakkı ihlal edilebilir. Kişilik hakkının ihlali sebebiyle ana babasının hukuki sorumluluğu gündeme gelebilir. Hukuki sorumluluğunun oluşması, velayet hakkının kapsamının dışına çıkılarak küçüğün kişilik hakkının ihlal edilmesine bağlıdır. Velayet hakkının kapsamının dışına çıkılması halinde küçüğün ana babasına karşı korunması gerekecektir. Küçüğün korunması amacıyla bazı koruyucu tedbirler getiriliştir. Ayrıca küçük de ana babasına karşı bazı hukuki imkanlara sahiptir.

Purpose of guardianship is to protect minor's interest. Parents share their children's photographs through social media. That kind of sharing might violate the minor's personal rights. Parents' legal liabilites might be a problem because of violating personal rights of minor. Occurence of legal liabilites, depends on violation of minor's personal rights by exceeding the guardianship right. In this type of situation, minor need to be protected against his or her parents. There are some legal protective measures for protecting minor. Also minor has some legal opportunities against his or her parents.
Parents Liability Regarding The Photographs They Have Shared Through Social Media
Keywords: Hukuk